Winner kuosin lähtökohta

Kuosin lähtökohtana on kuvataiteilija Jarmo Niemisen maalaus "Joy". Sen nähtyäni koin suurta iloa ja vapautuneisuutta, eheää hyvää sisäistä oloa. Varmuutta, voittajuutta. Halusin siirtää tämän teoksen kankaalle. Sain muuttaa nimeksi Winner ja tehdä maalauksesta erilaisia värimuunnoksia.   


Lue alta aitoja tarinoita voittajuudesta.


Mun tarina

Teininä, kun itsetuntemus oli vasta rakentumassa, olin suhteessa joka perustui "hajota ja hallitse" -asetelmaan. Seurusteluväkivalta näyttäytyi minulle nöyryyttämisenä, pilkkaamisena ja hänen mustasukkaisuus hakuisuutena. Sain hyvin vääristyneen kuvan siitä, millaisen parisuhteen pitäisi olla.

Lähdin nuorena maailmalle hajotettuna, vailla oikeaa minäkuvaa ja identiteettini valmiiksi tuhottuneena. Seuraava parisuhdehelvetti kolkuttikin jo ovella. Olin helppo ja heikko kohde. Tämä olikin jo rankempaa. Alkoi eristäminen, alistaminen, pakottaminen, nälässä pitäminen, henkisen väkivallan lisäksi saapui myös fyysinen väkivalta. Tekemiseni ja itsetuntoni olivat toisen käsissä. Perään tuli vielä samanlainen toinenkin "parisuhde". Eivät nuo mitään parisuhteita olleet. Tällaista helvettiä kaikkineen kesti yli 10 vuotta.

Pääsin pikku hiljaa tällaisista suhteista eroon ja aloin kokoamaan itseäni uudelleen. Toipuminen oli pitkä prosessi, jossa olivat apuna läheiseni ja perheeni. Itsetunnon rakentuminen kesti saman ajan kuin se vei eli yli 10 vuotta.

Jouduin etsimään ja terapioimaan itseäni pitkään, lähes nelikymppiseksi asti. Aloin eheytyä ja tunsin olevani turvassa. Sisäiset ja ulkoiset arvet eivät tuntuneet enää häpeällisiltä, syyllisiltä ja raskailta kantaa, se tunne poistui.

Uhriutuminen ja katkeruus meinasivat minut nujertaa, mutta selätin ne, samalla myös kaikki menneisyyden haamut.

Nyt sisältä kumpuaa itseluottamus, rauha ja positiivisuus. Rohkeus olla itseni ja pitää itsetunto omissa käsissäni.

Olen voittaja...THE WINNER!