TUOTEINFOA

PANAMAHATTU

Hatut ovat aitoja ecuadorilaisia panamahattuja, jotka punotaan ammattitaitoisen artesaanin käsissä. Materiaalina käytetään "Carludovica Palmata" nimisen palmumaisen kasvin lehtiä. Lehdet leikataan tasaisesti hienoihin versoihin ja kuivataan oljiksi. Mitä ohuempi ja tasalaatuisempi olki on, sen hienompaa punontaa hattuun saadaan. Menetelmät ovat aitoa ecuadorilaista käsityöläisperintöä.

Hattupohjat saavat loppullisen muotonsa ja väriyhdistelmänsä Suomessa, Hämeenlinnassa Päivi Lartaman tuotannossa. Panamahattu on todella kevyt, materiaali on hengittävää ja taipuisaa eli hyvin kestävä kesäpäähine naisille ja miehille, juhlaan ja arkeen. Kun haluat panostaa laatuun, on panamahattu valintasi.

SILKKIHUIVIT

Huivit ovat 100% silkkiä. Kudontatapana satiini eli kankaan oikea puoli on kiiltävää ja nurjapuoli mattapintainen. Kankaat painetaan Kiinassa ja osa huiveista valmistetaan siellä, mutta myös osa valmistuu Suomessa, Hämeenlinnassa.

Sanotaan, että silkki hoitaa herkkää ja ärtynyttä ihoa ja että sillä on rauhoittavia vaikutuksia. Pehmeä miellyttävä silkkihuivi siis kaulaan ja mielesi rauhoittuu :)

FILLA HATTU

FILLA hattu on valmistettu regeneroidusta villasta, joka tulee "vanhoista" villapeitteistä, villapaidoista, takeista jne. 

Nämä puretaan ja käsitellään ja tehdään taas langoiksi. Väri tulee "naarmuuntuneesta" villasta, joten sitä ei tarvitse valkaista ja värjätä, jotta vältetään nämä ympäristölle haitalliset prosessit. Itse asiassa FILLA voidaan kierrättää käytön jälkeen, joten se on erittäin ympäristöystävällinen tuote.

Voi sanoa, että se on kuin käytettyjen vaatteiden ostaminen, mutta se on tehty uusiksi käyttämättä haitallisia kemikaaleja ja kestävyys yhtä hyvä kuin uuden villan laatu.

Villan alkuperämaa on Italia. Hatut ommellaan Suomessa Päivi Lartaman tuotannossa Hämeenlinnassa.